CuSn12 en Hemimex

Hemimex biedt vele mogelijkheden wat betreft CuSn12 productie. Wij hebben inmiddels al meer dan 100 jaar ervaring in de productie en handel van brons, aluminiumbrons, messing en alle van koper afgeleide legeringen.

Waarvoor is CuSn12 geschikt?
CuSn12 is tinbrons, geschikt voor hogere belastingen en is zeewaterbestendig. Dit materiaal is dus ideaal voor organisaties werkzaam op zee. Bovendien is CuSn12 corrosiebestendig en hoeft u dus niet bang te zijn dat het wordt aangetast door de omgeving. Behalve volgens de standaarduitvoering kan het CuSn12 ook met lood of nikkel worden geproduceerd. Nikkel zorgt voor een hogere slijtvastheid en de toevoeging van lood zorgt ervoor dat het materiaal beter verspaanbaar is.

Ervaringsdeskundige
Hemimex heeft al meer dan 100 jaar gieterij-ervaring. Verder hebben wij aan het hoofd van onze eigen ontwikkelingsafdeling een metallurg, afgestudeerd op het onderwerp koperlegeringen en aluminiumbrons. Voor al uw vragen op het gebied van CuSn12 bent u bij ons dus gegarandeerd aan het juiste adres.

Contact opnemen
Neem voor meer informatie over CuSn12 contact met ons op via het contactformulier. Er wordt daarna zo spoedig mogelijk gereageerd.